Kérdésed van?

Hívj minket bátran a +36306171543 vagy írj nekünk a manyifoto@gmail.com címre!

Mányi Mátyás - Bemutatkozás

Kedves Látogató!

Mányi Mátyás vagyok, a Mányi Fotó és Videó Stúdió alapítója.
Számomra nagyon fontos, hogy mielőtt megbízol engem/bennünket valamilyen fotós vagy videós szolgáltatás elvégzésével, kicsit megismerj engem és a szakmához viszonyuló látásmódomat, hozzáállásomat.

Gyermekkorom óta nagyon vonzott a fotózás és később a videózás. Az összes baráti összejövetelen én voltam az, aki valamilyen formában megörökítette az ottani eseményeket.
Sokszor kamerával vagy mobillal a kezemben buliztam át egy-egy nagyobb eseményt vagy fesztivált.
Az volt a célom, hogy később újra és újra át tudjam élni és másnak is meg tudjam mutatni azt a hangulatot, élményt, amit az adott rendezvény ideje alatt megéltem. Persze a barátaim utálták, hogy kamerát dugok az arcukba, de másnap (harmadnap) mindig jó kis program volt visszanézni a hétvége eseményeit.

Emlékszem, az első saját fényképezőgépem egy Trust 910Z típusú, 3.1 megapixeles digitális gép volt, ami már 640x480-as felbontásban tudott videót rögzíteni, ezt követte az akkoriban csúcsnak számító Sony DSC-P93 kompakt kis gép, mely képminőségben lenyűgöző szint volt számomra, őt követte, a mai napig tulajdonomban lévő "szupermenő" meggyvörös színben pompázó Samsung S630-as. És itt "filmszakadás", legalább 15 évig. 

2019-ben aztán hirtelen a szegedi DejaVu fesztivál egyik legnézettebb fellépői videója az enyém volt, és igen nagy meglepetés ért akkor, mikor a fellépő DJ Sterbinszky maga is bekövette a csatornámat a videóm láttán, pedig csak egy mobilos felvétel volt, persze megszerkesztve, átszínezve. Visszagondolva, ez erőt és inspirációt adott nekem ahhoz, hogy kitörjek a mobilfotós és videós mániából, és komoly eszközökbe invesztáljak azért, hogy a maximumot tudjam nyújtani. Különféle tanulmányok és tanfolyamok elvégzése után döntöttem úgy, hogy megnyitom deszki fotóstúdiómat, ahol a kor legmodernebb stúdiófelszereléseivel fogadhatom kuncsaftjaimat. Sajnos azóta az az ingatlan eladásra került, így jelenleg saját stúdióval már nem rendelkezem, viszont az évek alatt felhalmozott rengeteg technikát más stúdiókban és helyszíneken jelenleg is alkalmazom.

2020-ban ismertem meg Klaudiát, aki szintén fotósként képzelte el a jövőjét. A sors úgy hozta, hogy mára ő már a kedves feleségem és közös kislányunk édesanyja. Eleinte még nem tudtunk közösen dolgozni a baba életkora miatt, de mára már egy szuper kis csapattá alakultunk, mint férj és feleség.

A munkákhoz való hozzáállásomról, úgy tudnék nyilatkozni, hogy nálam nincs olyan, hogy közepes vagy jó. Folyamatosan képzem magam, hol autodidakta módon, hol neves fotósok/videósok megvásárolt kurzusai által.
Minden eddigi, és elkövetkező munkát maximális tudásommal, és maximálisan kihasznált technikai háttérrel végzek el azért, hogy a végeredmény még az elvártnál is jobban sikerüljön, valójában ez is a mottóm... "többet adni az elvártnál"

Eszközparkomban megtalálható számos világgyártó terméke, jelenleg felsőkategóriás Sony gépekkel dolgozom.

Bízom benne, hogy hamarosan személyesen is találkozunk és egy élménnyel teli kész anyagot tudok majd átadni!

Üdvözlettel: Mátyás